Menu Sluit menu

Hulpverleners werken samen met ex-verslaafden

29 november 2019

AZ Turnhout gaat samen met de ziekenhuizen van Herentals, Geel en Mol, een opmerkelijke samenwerking aan met de Verslavingskoepel Kempen vzw. Ons ziekenhuis gaat beroep doen op ‘ervaringsdragers’ om patiënten met een verslaving te helpen. De ervaringsdragers zijn in dit project ex-verslaafden.  

Verslaafden vinden het soms moeilijk om vertrouwen te hebben in de professionele hulpverlening. Ervaringsdragers hebben het zelf meegemaakt en staan dichter bij de verslaafde. Deze aanpak werkt, dat heeft het (proef)project in het ziekenhuis van Geel reeds bewezen.

Het is een primeur dat ziekenhuizen op deze manier samenwerken met ervaringsdeskundigen en experten van buitenaf om verslaafden ook buiten de ziekenhuismuren verder te helpen. Hoe dit concreet zal uitgerold worden en welke diensten en zorgverleners van AZ Turnhout hierbij betrokken worden, wordt de komende maanden uitgeklaard.

Verslavingskoepel Kempen is een intense samenwerking tussen professionele hulpverleners en ervaringsdragers betreffende één of andere verslavingsvorm : www.verslavingskoepel.be

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.