Menu Sluit menu

Geselecteerd voor #kiesvoordezorg? Solliciteer al bij AZ Turnhout!

22 maart 2022

Ben je geselecteerd door #kiesvoordezorg en mag je in september aan je opleiding verpleegkunde starten? Wij verwelkomen je al graag in ons team! Solliciteer alvast voor een job bij AZ Turnhout.

Drie studenten verpleegkunde die momenteel stage lopen in ons ziekenhuis, vertellen waarom zij kozen voor een contract bij AZ Turnhout. 

Inge tijdens haar stage

Inge

Inge koos voor een carrièreswitch naar verpleegkundige, na een job van 30 jaar als administratief medewerker in de familiezaak van haar vroegere partner. 

“#kiesvoordezorg is een mooie springplank. Je krijgt een inkomen, terwijl je in dagonderwijs studeert. Het leren valt me goed mee. Dat komt mede doordat het me zo interesseert en omdat ik zoveel goesting heb om eraan te beginnen.”

De voorbije weken liep Inge stage in ons ziekenhuis en dat beviel haar goed. “Waarom koos ik al voor een contract bij AZ Turnhout? Ik ben afkomstig van Merksplas, dus Turnhout is dichtbij huis. En de sfeer van een ziekenhuis spreekt me aan. Er zijn veel meer leerkansen qua verpleegtechnische handelingen.”

Anke tijdens haar stage

Anke

Anke koos voor een carrièreswitch naar verpleegkundige, nadat ze enkele jaren aan de slag was als grafisch ontwerper.

“In mijn vorige job zat ik hele dagen achter de computer. Ik miste beweging en het contact met mensen. Omdat ik regelmatig in het ziekenhuis moest zijn, merkte ik dat de job van verpleegkundige iets voor mij kon zijn. Via #kiesvoordezorg koos ik voor de bachelor opleiding van 4 jaar. Zo kan ik me verdiepen in het medische aspect van verpleegkunde. Ik zou later heel graag aan de slag gaan op spoed of intensieve zorgen.”

“Mijn stage in het ziekenhuis vind ik heel plezant. De dagen vliegen voorbij. De variatie en de vele contacten spreken me erg aan. Daarom koos ik al bij de start van de opleiding voor een contract bij AZ Turnhout.”

Maaike tijdens haar stage

Maaike

Maaike koos voor een carrièreswitch naar verpleegkundige, nadat ze enkele jaren aan de slag was als schoonheidsspecialiste. 

“Ik startte de opleiding verpleegkunde twee jaar geleden in avondonderwijs. Vorig jaar leerde ik #kiesvoordezorg kennen. Mijn schoonheidssalon was toen al enkele keren gesloten door de coronamaatregelen en ik had een eerste fijne stage achter de rug in de zorg. Ik waagde de sprong en heb de selecties gehaald. Zo kon ik dit schooljaar mijn salon sluiten. Ik ga volledig naar school terwijl ik ook een loon krijg. Daar was ik blij om, want de combinatie werken en avondonderwijs was pittig.

De zorg trok me altijd al aan. Maar toen ik 18 was, heb ik toch een andere keuze gemaakt. Het mensen wassen stond me toen wat tegen. Nu ik wat ouder ben, voelde ik me wel klaar voor de zorg. Ik hou van het contact van de mensen en vind het fijn dat ik iets voor hen kan betekenen.

Ik wist redelijk snel dat ik in een ziekenhuis wou werken. Je leert zoveel technieken en theorie tijdens de opleiding. Ik wil dat graag blijven toepassen in mijn werk. Ik koos specifiek voor AZ Turnhout omdat het dichtbij huis is en ik het idee had dat ik hier de meeste mogelijkheden en kansen zou krijgen, omdat het ziekenhuis het grootste is in de regio.” 

Heb je ook interesse om een betaalde opleiding tot verpleegkundige te volgen? Je vindt hierover meer info op www.kiesvoordezorg.be, of neem contact op met FeBi via het contactformulier op www.fe-bi.org.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.