Menu Sluit menu

Geplande operaties op campus Sint-Elisabeth konden niet doorgaan op 16 december 2021

16 december 2021

In de nacht van 15 op 16 december werd er op campus Sint-Elisabeth van het AZ Turnhout een defect vastgesteld aan de noodstroomgenerator. Dit betekende dat als de elektriciteit in de regio zou uitvallen, de campus geen back-up had voor stroom. Het ziekenhuis kondigde het noodplan af en besloot geen risico’s te nemen. Alle geplande ingrepen, inclusief de hartcatheterisaties werden ’s ochtends vroeg afgebeld. Om 11u vandaag was er een oplossing voor het probleem, waardoor alle ingrepen vanaf 17 december weer kunnen doorgaan zoals gepland.

Alle medewerkers die in de nacht van 15 op 16 december aan het werk waren op  campus Sint-Elisabeth, werden op de hoogte gebracht van het probleem zodat zij wisten wat te doen in geval van een stroomonderbreking. Aangezien er geen stroomuitval is geweest, is de veiligheid van onze patiënten en medewerkers nooit in het gedrang gekomen. De crisiscel van het ziekenhuis besloot om geen enkel risico te nemen en alle geplande operaties van 16 december uit te stellen tot de campus opnieuw kon terugvallen op de noodstroomgenerator. Om 11u in de voormiddag was dat weer het geval.

Het ziekenhuis kon vanaf 11.30u weer spoedingrepen uitvoeren op de campus Sint-Elisabeth. Vanaf morgen, 17 december, gaan alle ingrepen op campus Sint-Elisabeth weer door zoals gepland. Het ziekenhuis zal alle patiënten wiens ingreep vandaag niet kon doorgaan, opbellen om samen een nieuwe datum in te plannen.

De storing in de noodstroomgenerator had geen gevolgen voor de werking van andere diensten op campus Sint-Elisabeth. Afspraken en onderzoeken op andere diensten gingen dus door zoals gepland. Operaties op campus Sint-Jozef konden ook doorgaan zoals gepland. Beide campussen hebben een eigen noodstroomgenerator.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.