Menu Sluit menu

Eventmedewerkers dragen zorg voor de zorg

14 december 2021

AZ Turnhout en Hendrickx Feesten slaan handen in elkaar voor toegangscontrole op beide campussen

Medewerkers van cateringbedrijf Hendrickx Feesten verwelkomen sinds vorige week de patiënten en bezoekers van AZ Turnhout. Ze worden ingezet aan de toegangscontrole van beide campussen om de bezoekersstromen in goede banen te leiden en zien erop toe dat iedereen zich netjes aan de coronamaatregelen houden. Op die manier kunnen zorgverleners zich met échte zorg bezig houden.

Kristof van Hendrickx Feesten: “Onze medewerkers zijn geen thuiszitters, die zijn gepassioneerd en willen werken.  Zeer trots kunnen we dan ook meegeven dat we gevraagd zijn door AZ Turnhout om vanuit de eventsector ondersteuning te bieden. Dagelijks is ons team met 2 medewerkers actief bezig met de toegangscontrole van de bezoekersstroom in iedere campus. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de zorg zich met hun hoofdtaken kunnen bezighouden en kunnen we met onze kennis van hospitality een klant bijstaan, al is het deze keer niet in de organisatie van hun nieuwjaarsevent.”

In AZ Turnhout mogen nog steeds bezoekers komen, al is het in beperkte mate: een patiënt mag dagelijks maar één bezoeker ontvangen, kinderen mogen niet meer op bezoek komen en iedereen moet een mondmasker dragen. Dit vergt heel wat opvolging en controle en dus heel wat personeel. Elke bezoeker wordt aan een kamer gelinkt, zodat men weet dat diezelfde dag voor die kamer er zich geen andere bezoeker kan aanmelden. 

Katleen Mintjens, verantwoordelijke van het onthaal en inschrijvingen op campus Sint-Elisabeth is opgetogen over de extra ondersteuning van haar team: “De toegangscontrole is erg arbeidsintensief en je moet kordaat, maar vriendelijk en rustig blijven. Want ja hoor, mensen zijn erg creatief in het omzeilen van de maatregelen. Ook de verbale agressie is jammer genoeg sterk toegenomen. Tot nu werden deze extra taken gedaan door onthaalmedewerkers en vrijwilligers, soms bijgestaan door een jobstudent. Maar net als op andere diensten, zijn ook bij ons veel zieken of medewerkers die in quarantaine zitten. De ondersteuning door de mensen van Hendrickx Feesten komt dus heel gelegen. Ze nemen heel wat stress van onze vaste onthaalmedewerkers weg.”

toegangscontrole Hendrickx Feesten

Dezelfde positieve klanken op de verpleegafdelingen. Hoofdverpleegkundige Marian Roelen van de afdeling orthopedie/ urologie/ gynaecologie : “Elke middag om 12 uur komt de medewerker van de toegangscontrole langs op de afdelingen met een lijst die we samen overlopen: Welke patiënt mag wel of geen bezoek ontvangen? Zijn er uitzonderingen toegelaten door de dokter ? Enzovoort. Op die manier kunnen zij dit beneden aan het onthaal al opvangen. Voor ons is dat een enorme zorg minder. Onze verpleegkundigen kunnen zich nu echt met de zorg bezig houden en niet met het in goede banen leiden van bezoek op de kamers.”

Het ziekenhuis benadrukt nogmaals hoe belangrijk het is voor de gezondheid van hun patiënten en medewerkers, dat iedereen zich netjes aan de coronamaatregelen houdt. In een ziekenhuis verblijven kwetsbare en verzwakte personen. Zij zijn extra vatbaar voor besmettingen. Het coronavaccin beschermt gezonde mensen tegen ernstig ziek worden en overlijden door corona. Bij verzwakte mensen kan een besmetting nog wel gevaarlijk zijn. Draag altijd een chirurgisch mondmasker als u op bezoek komt, houd afstand en kom niet op bezoek als u symptomen hebt.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.