Menu Sluit menu

Covid-screening op campus Sint-Jozef verhuist naar binnen

2 november 2020

Stilaan worden de dagen donkerder, kouder en natter. De screening op corona gaat daarom voortaan binnen door. Zowel de weg naar de parking als naar de screeningstraat is duidelijk aangeduid met signalisatie. Volg de bordjes 'COVID-screening'. Kinderen (≤ 6 jaar) testen we op acute opvang.

Zowel voor uw eigen veiligheid als die van onze zorgverleners en andere patiënten, geldt reeds geruime tijd de maatregel dat patiënten die een ingreep moeten ondergaan in het ziekenhuis op voorhand getest worden op Covid-19. De datum van uw ingreep wordt telefonisch of tijdens de consultatie afgesproken. U krijgt dan ook de nodige info over de screening op COVID-19 die 48u voor de ingreep moet plaatsvinden. Raadpleeg de patiënteninformatie met praktische info en de vragenlijst.

Vragenlijst

Voor u naar de screeningstraat komt, vult u een vragenlijst in. Liefst digitaal, via de mynexuzhealth app, zodat uw antwoorden rechtstreeks in uw patiëntendossier komen, maar het kan ook op papier. Deze vragen peilen naar symptomen die kunnen wijzen op besmetting met Covid-19. 

Heeft u hulp nodig bij het installeren van de app? Neem een kijkje op www.azturnhout.be/mijndossier.

Covid-screening

Nadien komt u naar uw afspraak bij de Covid-screening. Volg de bordjes met de wagen, u komt deze al aan de ingang van het ziekenhuis tegen. Ze leiden u naar een parking, waar u de wagen parkeert en ons ziekenhuis kan binnen wandelen voor de screening. Vooraf inschrijven aan het onthaal is niet nodig, u wordt rechtstreeks op uw afspraak verwacht.

Kinderen jonger dan 7 jaar worden gescreend tussen 7.30u en 9.30u op acute opvang (spoed). Dit is een andere locatie dan de Covid-screening voor volwassenen.

Resultaat

Van zodra het resultaat van een Covid-test beschikbaar is, wordt het onmiddellijk getoond in uw online elektronisch dossier mynexuzhealth. U wordt ook opgebeld als het resultaat positief is en er zullen verdere afspraken gemaakt worden voor uw ingreep of onderzoek. U wordt niet gebeld als het resultaat negatief is en uw ingreep of onderzoek gaat gewoon door zoals gepland. 

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.