Menu Sluit menu

Belang van correct antibioticagebruik

17 november 2022

De week van 21 november is door de WHO uitgeroepen tot “antibiotica awareness week”. Tijdens deze week vragen we extra aandacht voor het correct gebruik van antibiotica, om zo resistentie te voorkomen.

Wie een infectie met bijvoorbeeld een bacterie oploopt, kan worden behandeld met antibiotica. Als een bacterie ongevoelig (resistent) wordt voor antibiotica, dan kunnen de antibiotica de bacterie niet meer doden of afremmen. Resistentie kan ontstaan als antibiotica te veel of verkeerd worden gebruikt. Een bacterie, virus, schimmel of parasiet gaat zichzelf er dan tegen beschermen.

Door resistentie worden infecties moeilijker te behandelen en stijgt het risico van ziekteverspreiding, ernstige ziekte en overlijden.

Daarom wil ons HOST team (dat gespecialiseerd is in infectiepreventie en antibiotica) je op een laagdrempelige manier bewust maken van het belang van een correct gebruik van antibiotica. Als thema kozen ze “preventie van multiresistentie in de behandeling van urineweginfecties”. De HOST-collega's van de 4 Kempense ziekenhuizen zullen antibioticagebruik in de week van 21 november op een speelse manier in de kijker zetten op alle campussen (Geel, Herentals, Mol en Turnhout).

Bezoek deze week zeker de interactieve informatiestandjes in ons ziekenhuis en leer meer over antibioticaresistentie en wat je eraan kunt doen. Elke bezoeker krijgt iets lekkers mee naar huis.

  • Campus Sint-Jozef: maandag 21/11 van 16 tot 18u (inkomhal)
  • Campus Sint-Elisabeth: vrijdag 25/11 van 13 tot 15u (voor de cafetaria)

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.