Menu Sluit menu

Artsen werken samen in multidisciplinaire hielspoorkliniek

1 maart 2018

Patiënten met hielspoor kunnen vanaf 1 maart terecht in de multidisciplinaire Hielspoorkliniek.

Hielspoor of fasciitis plantaris is een aandoening die pijn veroorzaakt ter hoogte van de onderzijde van de hiel. Het is een veel voorkomende aandoening die verantwoordelijk voor 10-15% van alle voetklachten waarvoor professionele medische hulp wordt gezocht.

De oorzaak van een fasciitis plantaris is een overbelasting van het peesblad (fascia plantaris) onder de voet, waardoor pijnklachten ontstaan bij de aanhechting ervan op het hielbeen. Soms is hierbij een verkalkt aangroeisel aanwezig op het hielbeen, in de volksmond ook wel hielspoor genoemd.

Om patiënten met hielspoor sneller en efficiënter te helpen, hebben de dienst Fysische geneeskunde & revalidatie en het Orthopedisch Centrum Turnhout van AZ Turnhout de handen in elkaar geslagen via de multidisciplinaire Hielspoorkliniek.

Vanaf 1 maart 2018 kunnen patiënten met het vermoeden van een hielspoor een afspraak krijgen in de Hielspoorkliniek. Dit gebeurt enkel op doorverwijzing van de huisarts of een specialist. Het intakegesprek en het opstellen van een behandelplan verlopen initieel via de dienst Fysische geneeskunde & revalidatie. Op regelmatige basis vindt er een multidisciplinair overleg plaats. 

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.