Menu Sluit menu

Aparte raadpleging voor kinderen met luchtwegklachten

13 maart 2020

Maatregelen tegen coronavirus op pediatrie

Vanaf maandag  16/3 worden kinderen met symptomen aan luchtwegen (hoesten, lopende neus, keelpijn…) opgevangen via acute opvang op campus Sint-Jozef.
In deze tijd van het jaar zijn zoals elk jaar ongeveer 75% van de zieke kindjes, kinderen met hoest, luchtwegenproblemen, loopneus en koorts… kortom griepachtige symptomen, maar tegelijk ook symptomen van het coronavirus.  Om uw kinderen, uzelf , grootouders, maar ook onze eigen zorgverleners, maximaal te beschermen, werd beslist om de raadpleging tijdelijk op te splitsen op campus Sint-Jozef. Via acute opvang worden alle kindjes onderzocht met luchtwegaandoeningen. Op de polikliniek op de 3e verdieping kunnen alle kindjes met andere aandoeningen terecht.

Wanneer u een afspraak maakt voor uw kind op de raadpleging, geef dan telefonisch door of uw zoon of dochter luchtwegsymptomen (hoesten en snotteren) vertoont. De secretaresse zal u een afspraak geven en zeggen dat u zich moet aanmelden via acute opvang campus Sint-Jozef.  We vragen wel uitdrukkelijk om nog steeds een afspraak te maken en niet lukraak naar acute opvang te komen.

Wanneer u een afspraak heeft die reeds langer vastligt, een controleafspraak heeft of een afspraak die niets heeft te maken met een acute luchtweginfectie, zal de raadpleging gewoon doorgaan op de polikliniek zoals u gewend bent. Wel is het mogelijk dat het secretariaat u contacteert om een afspraak te verplaatsen om organisatorische redenen, omdat uw behandelende kinderarts niet op twee plaatsen tegelijk kan zijn. 

Vragen: neem contact op met het secretariaat poli pediatrie  op het nummer 014 44 44 16

Opgelet

Neem geen gezonde broers of zussen mee naar uw afspraak met de kinderarts. 

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.