Menu Sluit menu

10 daagse van de geestelijke gezondheid : ontmoeting en sociale verbondenheid

1 oktober 2021

Van 1 tot 10 oktober is het de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Dit jaar staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal. Want: contact met anderen, dat hebben we nodig. Dat hebben we na meer dan een jaar van social distancing en lockdowns des te meer ondervonden. Warme, bevredigende contacten laden onze batterijen op, geven ons de kans om te troosten en getroost te worden als het minder gaat en zorgen ervoor dat we gemeenschappelijke herinneringen opbouwen.

Ook in AZ Turnhout laten we de 10-daagse niet ongezien passeren. Doorheen deze 10-daagse van de geestelijke gezondheid zal je verschillende initiatieven tegenkomen waarbij het thema ‘contact’ extra in de verf wordt gezet.

De zitbank nodigt je uit om tot rust te komen en een ‘bank-contact’ aan te gaan

Je vindt op beide campussen een mooie zitbank die gemaakt werd door patiënten van de psychiatrische afdeling. Neem plaats, rust even uit en ga een babbel aan. Elke ontmoeting is een kans om elkaar te leren kennen en verbinding te zoeken met anderen.

Inspirerende spreuken op ramen van diensten 

Op de ramen van verpleegposten zal je inspirerende spreuken zien verschijnen. Dit jaar specifiek rond het thema ‘contact maken’ en in verbinding staan tot anderen. Sta er even bij stil en lees. 

"Geef mensen een pluim en ze krijgen vleugels."

"Ik draag nog steeds de lach die jij me gaf."

"Luisteren kan zoveel zeggen"

Krantjes met invulkaarten voor de patiënten

Opgenomen patiënten krijgen een krantje met onder meer een kaart die ze kunnen invullen met hun klein gelukje, wat hen veerkracht geeft en waar ze dankbaar voor zijn. De kaartjes worden later door een medewerker van de pastorale dienst opgehaald.

Veerkrachtversterkende acties in Turnhout

Ook stad Turnhout doet mee met de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Een week met verschillende veerkrachtversterkende acties. Doe jij mee? Bekijk het aanbod op www.turnhout.be/samenveerkrachtig en schrijf je in!

 

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.