Menu Sluit menu

Neurochirurgie

Neurochirurgie is de chirurgische behandeling van aandoeningen die te maken hebben met het zenuwstelsel:  waaronder de hersenen, hersenstam, het ruggenmerg, de plexus en perifere zenuwen maar ook de omhullende structuren zoals de wervelkolom en schedel.

De dienst neurochirurgie van AZ Turnhout werkt nauw samen met de dienst neurochirurgie van het ziekenhuis Oost-Limburg te Genk. De artsen neurochirurgen van AZ Turnhout maken deel uit van het team van de dienst neurochirurgie ZOL. Meer informatie over de dienst en de neurochirurgie kunt u daarom vinden op de deelsite van het ZOL.

Afspraak maken

Route raadpleging

campus Sint-Elisabeth: B46

Afspraken tijdens de coronacrisis

In het belang van de veiligheid en gezondheid van onze patiënten en medewerkers houden we het aantal personen in onze wachtzaal zo beperkt mogelijk. Indien uw gezondheid het toe laat, zien u het liefst alleen op de afspraak. Er is maximum één begeleider toegestaan. Kom niet eerder dan een half uur voor uw afspraak naar het ziekenhuis. Te vroeg komen gaat leiden tot wachttijden en meer contact met andere patiënten. We vragen verder om in het ziekenhuis rekening te houden met enkele richtlijnen om uzelf en anderen te beschermen.

Video 'bewegen na een rugoperatie'

Deze informatieve video werd samengesteld door de kinesisten en artsen van de dienst neurochirurgie ZOL en bevat belangrijke tips en aandachtspunten voor patiënten die na een rugoperatie hun revalidatie starten.

Bereikbaarheid

Deze dienst is gevestigd op campus Sint-Elisabeth.

Campus Sint-Elisabeth

  • Met de fiets: Campus Sint-Elisabeth is, dankzij haar ligging dicht bij het centrum van de stad Turnhout, perfect bereikbaar met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien vlak aan de hoofdingang van de campus. 
  • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 1 (Turnhout - Vosselaar - Beerse halte Stadspark), 2 (Turnhout Markt - Station - Parkwijk) en 435 (Turnhout - Vosselaar - Hoogstraten) bedienen de halte in de Rubensstraat, waar campus Sint-Elisabeth gelegen is. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
  • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Infobrochures

Patiënteninformatie: Acusticusneurinoma
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Aneurysma
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Anterieure Cervicale Discectomie (ACIF)
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Arterioveneuze Malformatie (AVM)
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Behandeling met een Halovest
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Carpaal tunnel syndroom (CPT)
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Caverneus angioma
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Chiari en syringomyelie
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Cubitaal tunnel syndroom
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Glioma
Laatst bijgewerkt op
Download

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.