Menu Sluit menu

Nocturne: nieuwbouwziekenhuis AZ Turnhout

Waar: campus Sint-Jozef - Troevenzaal (route C75)
Wanneer: 19 tot 21.30u
19 februari 2019

Deze activiteit organiseren we in het kader van 10 jaar AZ Turnhout. Elke maand zijn patiënten en andere geïnteresseerden welkom op een nocturne op campus Sint-Jozef. Tijdens deze avonden gaan artsen en andere ziekenhuismedewerkers dieper in op een bepaald thema.

Griet Braekmans (facilitair directeur AZ Turnhout) vertelt meer over de toekomstplannen van ons ziekenhuis. We hopen in 2027 op één grote ziekenhuiscampus te werken, gesitueerd op één van onze huidige campussen: Sint-Jozef. Op deze avond lichten we de conceptplannen toe en leggen we ook uit waarom we kiezen voor een nieuw ziekenhuis op één locatie.

Download hier de presentaties

Presentatie AZ Turnhout en stad Turnhout

Presentatie architect Osar

Een beetje achtergrondinformatie

In 2012 besloot het bestuur van AZ Turnhout om alle ziekenhuisactiviteiten in de toekomst samen te brengen op één locatie. Er werd gekozen om dat te doen op de huidige campus Sint-Jozef. Deze locatie biedt meer ruimte en is vlotter bereikbaar voor het werfverkeer.

In de zomer van 2014 keurde de Vlaamse overheid het zorgstrategisch plan goed. Aansluitend werd een open oproep gelanceerd om een architect te vinden. Uit 40 kandidaten heeft de Vlaamse Bouwmeester er 10 weerhouden. In overleg met AZ Turnhout werden hieruit 5 laureaten geselecteerd. Zij deden alle 5 mee aan een conceptwedstrijd. Uiteindelijk bleef er 1 winnaar over die de eenheidscampus zal ontwerpen: Osararchitects nv.

Eind 2017 werd het technisch-financieel plan afgewerkt, waarmee we een subsidie hebben aangevraagd bij de overheid.

Wil dat zeggen dat AZ Turnhout morgen al begint te bouwen? Zeker niet, er moeten immers nog veel stappen doorlopen worden. We hopen het nieuwe ziekenhuis te openen rond 2027, maar of we die timing halen  is afhankelijk van interne en externe factoren.

Praktische info

Tijdstip

Welkom vanaf 19u. De voorlichting begint om 19.30u en eindigt ten laatste om 21u. Nadien kan u napraten met een drankje. Om 21.30u sluit deze verdieping.

Prijs

Gratis

Inschrijven

Het aantal plaatsen is beperkt, daarom kan u enkel deelnemen na inschrijving via nocturne@azturnhout.be. Vermeld bij uw inschrijving duidelijk:

  • aan welke nocturne u deel wil nemen
  • met hoeveel personen u wenst te komen
  • uw telefoonnummer (zodat we u via die weg kunnen contacteren mocht dat nodig zijn in verband met uw inschrijving)

Locatie

AZ Turnhout - campus Sint-Jozef
Troevenzaal (volg route C75)

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.