Menu Sluit menu

10 jaar AZ Turnhout

17 januari 2019

In 2019 bestaat AZ Turnhout 10 jaar en dat vieren we!

We organiseren het hele jaar door feestelijke activiteiten. Ontdek hier ons feestprogramma voor patiënten, bezoekers en andere geïnteresseerden. Deze kalender wordt regelmatig aangevuld met extra activiteiten.

Januari

16/1 - Goochelaar verrast patiënten op campus Sint-Jozef

Patiënten die op 16 januari op campus Sint-Jozef verblijven, kunnen die dag bezoek krijgen van goochelaar Martijn Spaepen. Hij verrast niet enkel patiënten op de kinderafdelingen met zijn goocheltrucs, maar gaat ook langs bij afdelingen waar volwassenen verblijven. Want iedereen houdt toch van goochelen? 

Meer info

Februari

19/2 - Nocturne: nieuwbouwziekenhuis AZ Turnhout

Griet Braekmans (facilitair directeur AZ Turnhout) vertelt meer over de toekomstplannen van ons ziekenhuis. We hopen in 2027 op één grote ziekenhuiscampus te werken, gesitueerd op één van onze huidige campussen: Sint-Jozef. Op deze avond lichten we de conceptplannen toe en leggen we ook uit waarom we kiezen voor een nieuw ziekenhuis op één locatie. 

Meer info

 

20/2 - Optreden van Robine Lacroix 

De Turnhoutse Robine Lacroix brengt vrolijke covers in de inkomhal van campus Sint-Jozef. 

Maart

14/3 - Nocturne: samen in beweging met het Orthopedisch Centrum Turnhout

Op deze avond vertellen onze orthopedisch chirurgen over hun werk. De orthopedisten zijn elk gespecialiseerd in hun eigen domein: per gewricht (bijvoorbeeld enkel, schouder, knie, …) zijn er twee specialisten. De artsen demonstreren ook hoe ze omgaan met verschillende operatietechnieken, prothesen en fixaties van breuken. 

Meer info

 

17/3 - Dag van de Zorg

Op zondag 17 maart 2019 zet het ziekenhuis haar deuren open tijdens de Dag van de Zorg. Ook de deuren die normaal gesloten blijven voor patiënten en bezoekers...

Meer info

April

23/4 - Nocturne: de gynaecoloog - zorg voor elke vrouw van A tot Z

De gynaecoloog die link je misschien vooral aan het opvolgen van een zwangerschap en het begeleiden van een bevalling. Maar hij of zij is er ook voor veel andere en soms ook minder fijne momenten. Zo zijn de gynaecologen ook betrokken bij de behandeling van kanker aan de borst, eierstok of baarmoeder, bij urineverlies of als het zwanger worden niet zo maar lukt. Tijdens deze nocturne vertellen de gynaecologen van Gynesis AZ Turnhout jullie graag over hun werk.  

Meer info

Mei

16/5 - Nocturne: waarom onze kinderen nog vaccineren anno 2018? + antibiotica bij kinderen, ze zijn niet steeds nodig!

De kinderartsen van AZ Turnhout bespreken de voor- en nadelen van vaccineren en het gebruik van antibiotica bij kinderen. 

Meer info

Juni

12/6 - Nocturne: borstkanker - van diagnose tot behandeling

Op deze avond vertellen artsen en medewerkers van onze borstkliniek over het pad dat borstkankerpatiënten bewandelen. U hoeft geen patiënt te zijn om aan deze avond bij te wonen.

Meer info

September

4/9 - Nocturne: ziekenhuis van de toekomst - organisatie en financiering

Kan je in de toekomst nog steeds bij het ziekenhuis in de buurt terecht voor elke behandeling? Waarom verenigen ziekenhuizen zich in netwerken? Kan door samenwerking in de gezondheidszorg de zorg betaalbaar blijven? Deze en andere vragen worden op een verstaanbare manier beantwoord door Jo Leysen (gedelegeerd bestuurder van AZ Turnhout) en Guy Tormans (financieel directeur van AZ Turnhout).  

Meer info

Oktober

8/10 - Nocturne: wilsbeschikking, palliatieve sedatie en euthanasie

Wat moet of wil u weten over deze onderwerpen? Wat kan u vooraf op papier laten zetten en wat laat de wet toe? Is euthanasie in ons ziekenhuis mogelijk en kan het bij elke ziekte? Het Medisch Ethisch Comité van AZ Turnhout geeft u op deze avond praktische en wettelijke info over wilsbeschikking, palliatieve sedatie en euthanasie. Daarnaast is er ruimte voor een interactieve discussie.

Meer info

November

14/11 - Nocturne: in de bres tegen stress

Onze psychologen leggen op deze avond uit hoe je je weerbaarder kan maken tegen stress. De invloed van stress op onze slaap komt eveneens aan bod.

Meer info

December

10/12 - Nocturne: slagaderverkalking en de verstrekkende gevolgen voor uw gezondheid

Atherosclerose of slagaderverkalking is een veelvoorkomende oorzaak van hart- en vaatziekten. In de slagaders die het hart voeden, veroorzaakt verkalking het gevaar dat het hart onvoldoende bloed krijgt. Dit kan onder andere leiden tot een hartinfarct en plotse dood. De cardiologen van AZ Turnhout vertellen op deze avond wat de risicofactoren zijn voor slagaderverkalking en hoe zij in het Kempens Hartcentrum de aandoening behandelen.

Meer info

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.