Menu Sluit menu

10 jaar AZ Turnhout

30 januari 2019

In 2019 bestaat AZ Turnhout 10 jaar en dat vieren we!

We organiseren het hele jaar door feestelijke activiteiten. Ontdek hier ons feestprogramma voor patiënten, bezoekers en andere geïnteresseerden. Deze kalender wordt regelmatig aangevuld met extra activiteiten.

Juli - Augustus

26/7 tem 16/8 - Expo Vennengebied van Digitale Fotografiegroep Turnhout

De jeugdleden van de digitale fotografiegroep Turnhout brengen met hun fotoreeks een streepje cultuur in het ziekenhuis. Ze maakten een reeks rond het mooie Vennengebied van Turnhout in contrast met het afval dat hier niet thuis hoort. Deze is te bezichtigen in de gang richting de verpleegblok (gelijkvloers, verlengde van de inkomhal) op campus Sint-Jozef.

September

4/9 - Nocturne: ziekenhuis van de toekomst - organisatie en financiering

Kan je in de toekomst nog steeds bij het ziekenhuis in de buurt terecht voor elke behandeling? Waarom verenigen ziekenhuizen zich in netwerken? Kan door samenwerking in de gezondheidszorg de zorg betaalbaar blijven? Deze en andere vragen worden op een verstaanbare manier beantwoord door Jo Leysen (gedelegeerd bestuurder van AZ Turnhout - vertegenwoordiger Eleyas bvba) en Guy Tormans (financieel directeur van AZ Turnhout).  

Meer info

Oktober

8/10 - Nocturne: wilsbeschikking, DNR ('niet reanimeren') en euthanasie

Wat moet of wil u weten over deze onderwerpen? Wat kan u vooraf op papier laten zetten en wat laat de wet toe? Is euthanasie in ons ziekenhuis mogelijk en kan het bij elke ziekte? Het Medisch Ethisch Comité van AZ Turnhout geeft u op deze avond praktische en wettelijke info over wilsbeschikking, DNR ('niet reanimeren') en euthanasie. Daarnaast is er ruimte voor een interactieve discussie.

Meer info

November

14/11 - Nocturne: in de bres tegen stress

Onze psychologen leggen op deze avond uit hoe je je weerbaarder kan maken tegen stress. De invloed van stress op onze slaap komt eveneens aan bod.

Meer info

December

10/12 - Nocturne: slagaderverkalking en de verstrekkende gevolgen voor uw gezondheid

Atherosclerose of slagaderverkalking is een veelvoorkomende oorzaak van hart- en vaatziekten. In de slagaders die het hart voeden, veroorzaakt verkalking het gevaar dat het hart onvoldoende bloed krijgt. Dit kan onder andere leiden tot een hartinfarct en plotse dood. De cardiologen van AZ Turnhout vertellen op deze avond wat de risicofactoren zijn voor slagaderverkalking en hoe zij in het Kempens Hartcentrum de aandoening behandelen.

Meer info

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.