Pastorale en spirituele dienst

glasraam in kapel sint-jozefDe medewerkers van de pastorale en spirituele dienst willen graag, indien u dit wenst, een eind meegaan bij uw vragen, twijfels, hoop en verwachtingen. Ze hebben een katholieke achtergrond maar staan open voor alle mensen die op zoek zijn naar zingeving. De pastors zijn werkzaam opzowel campus Sint-Jozef als campus Sint-Elisabeth.

 

 

 

 

 

 


U kunt hen bereiken door:

  • Het invullen van het formulier dat u bij het onthaal heeft gekregen
  • Dit te vragen aan de verpleegkundigen van uw afdeling
  • Te bellen naar :
    • Christa Vandenberk (014/44 41 27)
    • Ronny Evrard (014/40 68 38)
    • Myriam Van Peel (014/40 68 37)

De pastorale en spirituele dienst biedt verschillende vormen van ondersteuning.

Een goed gesprek doet wonderen

Zorgen en (geloofs)vragen die u bezighouden of dingen waar u blij om bent … Als u graag een bezoek ontvangt van een pastor, kunt u dit melden aan uw verpleegkundige.

De ziekenzegening en het afscheidsgebed

Op moeilijke momenten, bij een ernstige ziekte of voor een zware ingreep kan de ziekenzegen zinvol zijn om met gelovig vertrouwen de toekomst tegemoet te zien. Het is een teken van Gods zorgende nabijheid doorheen mensen.

 

In de stervensfase kan steeds een pastor gevraagd worden om voor te gaan in gebed en teken, samen met familie en vrienden. Ook na het overlijden kan beroep gedaan worden op de pastor om gelovig afscheid te nemen.

De vieringen en communie

Afwisselend per campus wordt er op zondag om 10.30 uur een viering aangeboden. De patiënten en hun familieleden zijn hierop vriendelijk uitgenodigd. Er zal vooraf bevraagd worden of u wenst deel te nemen.
Patiënten die niet in de mogelijkheid zijn om naar de viering te komen, kunnen de communie ontvangen op hun kamer.

 

In het voor- en najaar wordt een gemeenschappelijke ziekenzegening georganiseerd.
Met Pasen en Kerstmis zijn er vieringen om 10.30 uur op de beide campussen: in Sint-Jozef in de Troevenzaal (route C75) en in Sint-Elisabeth in de Hartenzaal (route A18).

De communie wordt dagelijks gebracht bij de patiënten die hierom verzoeken via de verpleegkundige of rechtstreeks bij de pastorale en spirituele dienst.

 

kalender woord- en communiediensten van juli tot december 2018

Kalender woord- en communiediensten van januari tot juni 2018

 

Dopen

Op aanvraag kan een individuele doopviering plaatsvinden in de kapel van campus Sint-Jozef
Contact: Ronny Evrard - 0479 279 724

Stille ruimte op campus Sint-Elisabeth

Op campus Sint-Elisabeth is er op de derde verdieping een stille ruimte ter beschikking gesteld voor patiënten en hun naasten (volg route A55). De stille ruimte is een neutrale plaats voor bezinning. U bent er van harte welkom.

 

 

Kapel op campus Sint-Jozef

De kapel bevindt zich op de derde verdieping vlakbij de bezoekersliften en is een plaats van rust, troost en gebed. U bent er van harte welkom.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook