Dienst spirituele begeleiding en pastoraat

glasraam in kapel sint-jozefDe medewerkers van de dienst pastorale en spirituele begeleiding willen graag, indien u dit wenst, een eind meegaan bij uw vragen, twijfels, hoop en verwachtingen. Ze hebben een katholieke achtergrond maar staan open voor alle mensen die op zoek zijn naar zingeving. De pastors zijn werkzaam opzowel campus Sint-Jozef als campus Sint-Elisabeth.

 

 

 

 

 

 


U kunt de pastorale medewerkers bereiken door:

  • Het invullen van het formulier dat u bij het onthaal heeft gekregen
  • Dit te vragen aan de verpleegkundigen van uw afdeling
  • Te bellen naar :
    • Christa Vandenberk (014/44 41 27)
    • Ronny Evrard (014/40 68 38)
    • Jeffry De Keyser (014/40 68 37)

De dienst pastorale en spirituele begeleiding biedt verschillende vormen van ondersteuning.

Een goed gesprek doet wonderen

Zorgen en (geloofs)vragen die u bezighouden of dingen waar u blij om bent … Als u graag een bezoek ontvangt van een pastor, kunt u dit melden aan uw verpleegkundige.

De ziekenzegening en het afscheidsgebed

Op moeilijke momenten, bij een ernstige ziekte of voor een zware ingreep kan de ziekenzegen zinvol zijn om met gelovig vertrouwen de toekomst tegemoet te zien. Het is een teken van Gods zorgende nabijheid doorheen mensen.

 

In de stervensfase kan steeds een pastor gevraagd worden om voor te gaan in gebed en teken, samen met familie en vrienden. Ook na het overlijden kan beroep gedaan worden op de pastor om gelovig afscheid te nemen.

De vieringen en communie

Afwisselend per campus wordt er op zondag om 10.30 uur een viering aangeboden. De patiënten en hun familieleden zijn hierop vriendelijk uitgenodigd. Er zal vooraf bevraagd worden of u wenst deel te nemen.
Patiënten die niet in de mogelijkheid zijn om naar de viering te komen, kunnen de communie ontvangen op hun kamer.

 

In april en in oktober wordt een gemeenschappelijke ziekenzalving of ziekenzegening georganiseerd.
Met Pasen, de Nationale Ziekendag en Kerstmis zijn er vieringen om 10.30 uur op de beide campussen: in Sint-Jozef in de grote hal en in Sint-Elisabeth in de Hartenzaal (gelijkvloers).

De communie wordt dagelijks gebracht bij de patiënten die hierom verzoeken via de verpleegkundige of rechtstreeks bij de pastorale dienst.

 

Download hier de kalender met eucharistievieringen juli - dec 2017 op campus Sint-Elisabeth

 

Download hier de kalender met eucharistievieringen juli - dec 2017 op campus Sint-Jozef

 

Stille ruimte op campus Sint-Elisabeth

Op campus Sint-Elisabeth is er op de derde verdieping een stille ruimte ter beschikking gesteld voor patiënten en hun naasten (volg route A55). De stille ruimte is een neutrale plaats voor bezinning. U bent er van harte welkom.

 

 

Kapel op campus Sint-Jozef

De kapel bevindt zich op de derde verdieping vlakbij de bezoekersliften en is een plaats van rust, troost en gebed. U bent er van harte welkom.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook