Menu Sluit menu

Wereld IBD-dag op 19 mei

16 mei 2023

Op 19 mei is het wereld IBD dag. Een betekenisvolle dag voor de 30.000 Belgen die met een inflammatoire darmziekte leven. Dit jaar staat deze dag in het teken van IBD en het belang van beweging.

IBD staat voor “inflammatory bowel disease” en is de overkoepelende term voor chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Deze darmziekten kunnen een enorm groot impact hebben op het dagelijks leven, werk en relatie van patiënten.

Daarom nemen we nu ook even de tijd om wat meer bewustzijn te vragen voor deze aandoening en willen we deze patiënten eens in de kijker zetten.

Iedere dag zorgt het IBD-team van AZ Turnhout ervoor dat onze patiënten met deze chronische aandoeningen een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden met zo weinig mogelijk beperkingen. Naast onze artsen hebben we een team van 2 IBD-verpleegkundigen en diëtisten ter beschikking. Wil je meer weten over ons IBD-team? Neem dan een kijkje op deze website op  de pagina vna gastro-enterologie en op www.ibdturnhout.be.

Leer je graag meer over IBD en bewegen? Ontdek het nu in het nieuwe seizoen van de “The Gut Feeling”. Een boeiende podcast van Janssen Belgium met vier nieuwe afleveringen in het teken van IBD, bewegen en alles wat daarbij komt kijken. Beluister de podcast via spotify of bekijk de filmpjes op www.myibdtv.be.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.