Menu Sluit menu

Week van de valpreventie: 22 – 28 april

22 april 2024

Volgende week is het Week van de Valpreventie. Het ideale moment om het belang van wandelen en bewegen in de kijker te zetten. Door in beweging te blijven, kan men vallen voorkomen. Ons team fysio organiseert onder het motto ‘dwars door Turnhout’ een (virtuele) buitenwandeling.

Op de afdelingen met hoog valrisico gaat er een “intensieve” actie door: de buitenwandeling

De ergotherapeuten van deze diensten zullen een groep van maximum 6 patiënten selecteren die mobiel genoeg zijn om de buitenwandeling te maken.  De patiënten gaan onder begeleiding van team fysio in rolstoel naar buiten. Daar leggen ze een parcours af met stopplaatsen waar oefeningen worden gegeven. Bij slecht weer voeren ze het vrijblijvend programma op de afdeling uit.

Alle andere afdelingen krijgen een programma aangeboden dat ze vrijblijvend kunnen uitvoeren: de “virtuele wandeling in het park”. Aan de hand van een 6 tal foto’s van herkenbare plaatsen oefenen we bewegingen uit het dagelijkse leven en geven we tegelijk een cognitieve training. We gaan door de voordeur, naar de bushalte, langs de bakker en de slager , door het park en eindigen …op café.

Wil je meer weten over valpreventie en het belang van bewegen om vallen te voorkomen? Kijk op https://www.valpreventie.be/week-van-de-valpreventie

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.