Menu Sluit menu

3 vragen over het herfstboostervaccin

6 september 2022

Vanaf volgende week starten de vaccinatiecentra met het geven van het herfstboostervaccin, een extra coronaprik. Alle volwassen Vlamingen krijgen de kans om zich te laten vaccineren. Op die manier bouwen we opnieuw een versterkte bescherming op, want er wordt vanaf half oktober een nieuwe coronagolf verwacht.

1. Wat is de meerwaarde van de herfstbooster?

Velen van ons hebben hun laatste coronavaccin bijna een jaar geleden gehad, waardoor onze antistoffen tegen het virus ondertussen zo goed als uitgewerkt zijn. De kans neemt terug toe dat mensen bij een infectie in het ziekenhuis belanden. Door te kiezen voor een herfstbooster, beschermt u zichzelf opnieuw tegen ernstige ziekte, hospitalisatie en verlicht u de druk op ons zorgsysteem.

Vaccinologen raden een herfstbooster ook aan voor mensen die al besmet zijn geweest met corona. Antistoffen van een covid-19 infectie verdwijnen namelijk sneller uit het lichaam dan deze van een vaccinatie.

2. Welk vaccin zal ik krijgen?

De vaccinatiecentra geven vaccins van Pfizer of Moderna. U krijgt een nieuw type die aangepast is aan de omikronvariant.

3. Waar vind ik de praktische info over mijn vaccinatie?

De vaccinatie in onze regio wordt georganiseerd door Eerstelijnszone Kempenland. Alle info vindt u op www.elzkempenland.be.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.