Menu Sluit menu

Coronavirus

Snel naar

Wat moet u weten voor uw consultatie of ingreep?

Moet ik een mondmasker dragen?

U moet enkel een mondmasker dragen als u een symptoom heeft van een luchtweginfectie:

  • hoesten
  • niezen
  • keelpijn
  • en/of plotse kortademigheid

 Zo beschermt u de andere patiënten in de wachtzaal en uw zorgverleners. Kinderen onder de 12 jaar verplichten we niet om een mondmasker te dragen. 

We raden u ook aan om een mondmasker te dragen als u momenteel een verminderde weerstand hebt en vatbaarder bent voor infecties. 

Vergat u een mondmasker mee te nemen? Vraag er dan eentje aan de inkom van het ziekenhuis of aan de balie in de wachtzaal

Mag er iemand mee naar mijn afspraak in het ziekenhuis?

Elke patiënt mag één persoon meenemen naar de consultaties bij onze artsen. Een tweede begeleider is toegestaan als uw arts u daar toestemming voor geeft. We laten maximum twee begeleiders per patiënt toe in het ziekenhuis. 

Kom niet vroeger dan 30 minuten voor uw afspraak naar het ziekenhuis. Indien u toch te vroeg bent, vragen we u te wachten in de centrale wachtruimtes.

Ik testte positief op corona. Kan mijn operatie of afspraak in het ziekenhuis doorgaan?

Consultaties

Vanaf dag 10 na uw positieve test mag u weer op raadpleging komen. Dringende afspraken kunnen wel doorgaan, maar we vragen wel om ons vooraf te contacteren. 

  • Niet-dringende afspraak die gepland was voor dag 10 na uw positieve test
    • Neem tijdig contact op met het secretariaat van uw behandelend arts om de afspraak te verzetten.
    • Dit kan telefonisch, maar ook online via uw online patiëntendossier MyNexuzhealth (Berichten > Stuur een bericht > AZ Turnhout - Afspraken)
       
  • Dringende afspraak of wanneer u twijfelt aan de dringendheid:
    • Neem contact op met uw behandelend arts (via het secretariaat van de arts). Enkel uw arts kan inschatten en beslissen of uw afspraak toch door kan gaan.
    • Dringende afspraken laten we doorgaan, maar soms is het nodig om uw afspraak te verschuiven naar een ander tijdstip. Bijvoorbeeld op het einde van de dag, zodat u de laatste patiënt bent die op consultatie komt.

Operaties

Dringende operaties kunnen doorgaan. We vragen wel om ons vooraf te contacteren. Ook als u twijfelt over de dringendheid van uw operatie, mag u ons contacteren. 

  • Neem contact op met uw behandelend arts (via het secretariaat van de arts). Enkel uw arts kan inschatten en beslissen of uw operatie door kan gaan.
     

Niet-dringende operaties stellen we uit.

  • Neem tijdig contact op met het secretariaat van uw behandelend arts om de operatie te verzetten.
  • We kunnen uw operatie ten vroegste opnieuw inplannen vanaf 4 weken na de isolatieperiode. Als u erg ziek bent geworden door uw besmetting (bijvoorbeeld ziekenhuisopname nodig geweest), dan kunnen er nog meer weken wachttijd nodig zijn. Het is belangrijk dat u goed hersteld bent voor uw operatie. Zo verkleinen we de kans op complicaties na de ingreep. 

Ik heb de voorbije 7 dagen een hoogrisico contact gehad. Kan mijn afspraak in het ziekenhuis doorgaan?

Wij volgen hiervoor de nationale regels. Na een hoogrisico contact hoeft u niet in quarantaine en kan u dus naar uw afspraak in het ziekenhuis komen. Het is aangeraden om gedurende 7 dagen voorzichtig te zijn en dagelijks een zelftest te doen (als het hoogriscocontact binnen het huishouden was). Krijgt u zelf symptomen van het virus, laat u dan testen.

Vertel bij de start van de consultatie aan de arts of verpleegkundige dat u een hoogrisico contact hebt gehad. Zo kunnen onze zorgverleners uw symptomen beoordelen en zich zo nodig extra beschermen.

Twijfelt u of het verstandig is om de afspraak door te laten gaan en is uw afspraak niet dringend? Bel dan even met het secretariaat van uw arts. 

Wachten in centrale wachtruimte

U bent meer dan 30 minuten te vroeg voor uw afspraak of onderzoek? Of u bent begeleider van een patiënt en moet u wachten tot die klaar is met zijn of haar onderzoek? 

Neem dan plaats in de centrale wachtruimte van de campus waar u zich bevindt: 

  • campus Sint-Elisabeth : u kunt wachten in de wachtruimte voor de ingang van de cafetaria.
  • campus Sint-Jozef : u kunt wachten in de wachtruimte in het atrium aan het winkeltje.

Bezoek

bezoek broer zus materniteit

Een mondmasker dragen is niet meer verplicht tijdens het bezoek, tenzij u op bezoek gaat bij een patiënt die erg vatbaar is voor infecties. U ziet dan op de kamerdeur een affiche met de melding dat een mondmasker in deze kamer verplicht is. Heeft u geen mondmasker bij? Dan mag u er eentje vragen bij de verpleegpost.

Bent u ziek? Dan vragen we om uw bezoek uit te stellen.

Meer info over bezoek.

Corona test

Tijdens uw opname doen we enkel een covidtest wanneer u symptomen heeft die kunnen duiden op corona.

Als u zich moet laten testen voor uw geplande ziekenhuisopname, krijgt u hierover alle info van uw arts op de consultatie.

Locatie

Maandag, dinsdag, woensdag

Campus Sint-Elisabeth: polikliniek vaatheelkunde (route B42)

Zaterdag

Campus Sint-Jozef: verpleegafdeling SP loco (route E16)

Testresultaat

Het resultaat van uw test is na de analyse onmiddellijk zichtbaar in uw online elektronisch patiëntendossier mynexuzhealth. Meer info over het bekijken van uw resultaat.

We bellen u ook op als het resultaat positief is. Op dat moment maken we verdere afspraken voor uw ingreep of onderzoek. U krijgt geen telefoon als het resultaat negatief is. Dan gaat uw ingreep of onderzoek gewoon door zoals gepland.

Revalidatie na Covid-19

Als u de voorbije maanden Covid-19 heeft gehad, is het mogelijk dat u daar lange tijd nadien last van blijft houden. De ziekte kan voor een lange tijd een zware impact hebben op uw dagelijks leven en uw werk. 

Volgende klachten horen we het meest:

  • kortademigheid in rust
  • sneller buiten adem bij inspanning
  • het gevoel hebben niet te kunnen doorademen
  • verlies van spiermassa en spierkracht na langdurige ziekenhuisopname
  • pijn, tintelingen, verzwakkings- of verlammingsverschijnselen (komen vaak voor na een langdurige opname op intensieve zorgen)
  • gewrichtspijn en/of -stijfheid
  • pijn verspreid over het lichaam
  • vermoeidheid doorheen de dag of grotere slaapbehoefte
  • angst, depressie, moedeloosheid
  • concentratie- en geheugenproblemen (komen vaker voor  na opnames op intensieve zorgen)

Om de impact van Covid-19 te beperken zijn verschillende vormen van revalidatie mogelijk. Lees meer

Links

De informatie op deze drie webpagina’s wordt nagekeken door het federale crisiscentrum. De vertalingen gebeurden door gecertificeerde vertalers. De websites worden regelmatig geüpdatet, bijvoorbeeld wanneer de federale regering nieuwe maatregelen aankondigt. De toegankelijke informatie updaten bij nieuwe maatregelen, duurt echter enkele dagen: check dus steeds de websites voor de laatste versie van de informatie.

Informatie in meerdere talen, in Vlaamse Gebarentaal en in duidelijk Nederlands; audio in meerdere talen (nieuw)

Informatie in meerdere talen en in duidelijk Nederlands; audio en video in meerdere talen; affiches voor handelszaken

Informatie in duidelijk Nederlands; video en beeldmateriaal in duidelijk Nederlands

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.