Voorstelling multidisciplinair team

In het centrum wordt u opgevolgd door een multidisciplinair team. Graag geven we u een woordje uitleg bij onze medewerkers en hun taak binnen het Centrum voor Oncologie.

Artsen

Klik op de naam van arts om rechtstreeks naar de raadplegingsuren van die arts te gaan. 

Radiotherapie

Medische Oncologie

Hematologie

Genetica

In ons oncologisch centrum biedt AZ Turnhout een consultatie genetica aan in samenwerking met UZ Leuven. Patiënten die vragen hebben over erfelijkheid bij kanker kunnen terecht bij Prof. Dr. E. Legius. Een afspraak maken kan via de polikliniek oncologie.

Fysici en dosimetristen

De fysici en dosimetristen zijn verantwoordelijk voor de meer technische aspecten van de bestraling.  Wilt u meer weten over de taak van de stralingsfysici lees dan dit artikel over kwaliteitsverzekering.

Verpleegkundigen 

Onze verpleegkundigen zijn professioneel opgeleid voor de zorg en begeleiding van patiënten met kanker of hematologische aandoeningen. Zij geven u aanvullende informatie over hetgeen de specialist met u besproken heeft. Verder kunt u bij hen terecht voor advies. Ook beantwoorden zij graag vragen over uw ziekte, de verwerking en de behandeling. Als u thuis bent en u heeft nog vragen, kunt u telefonisch contact opnemen met één van onze verpleegkundigen.

In ons centrum kunt u terecht op de polikliniek oncologie, het dagziekenhuis, de hospitalisatieafdeling, en de radiotherapie.

De polikliniek verzorgt de consultaties, zowel voor nieuwe patiënten als voor reeds gekende patiënten die voor opvolging komen. De hoofdverpleegkundige van de polikliniek en van radiotherapie is Sabine Swaans.

Het dagziekenhuis en de hospitalisatieafdeling zijn gespecialiseerd in het correct en efficiënt toedienen van cytostaticaproducten (chemotherapie) en het toedienen van bloedproducten aan patiënten met een oncologische of hematologische aandoening. Op de hospitalisatieafdeling kunnen patiënten opgenomen worden voor een autologe stamceltransplantatie. De hospitalisatieafdeling staat onder leiding van de hoofdverpleegkundige Seppe Thoné, het dagziekenhuis staat onder leiding van hoofdverpleegkundige An Bogaerts.

Onthaal en secretariaat

De administratieve medewerkers en het secretariaat zijn vaak het eerste aanspreekpunt in ons centrum. Zij ontvangen de patiënt en zorgen voor een vlotte afwerking en ondersteuning van allerlei administratieve zaken.

Psychosociale begeleiding

Sociaal verpleegkundigen

Informatie, advies, begeleiding van oncologische patiënten en hun familie.  Ga naar de rubriek 'psychosociale zorg' om te lezen welke vormen van ondersteuning wij kunnen bieden.  

Oncopsychologen

Er zijn in AZ Turnhout 4 oncopsychologen aan het werk. Meer informatie hierover onder de rubriek 'psychosociale zorg'.

Vrijwilligers

In het Centrum voor Oncologie zijn dagelijks vrijwilligers aan het werk.

  • Ze geven informatie  over Kom op tegen Kanker : dienstverlening in het ziekenhuis, thuis of open huis van Alegria in Turnhout.           
  • Ze luisteren naar en ondersteunen de patiënt en zijn omgeving tijdens ondermeer de wekelijkse koffiemomenten op de afdeling radiotherapie.
  • Ze komen dagelijks op de (dag)hospitalisatieafdeling en één keer per week op de afdeling radiotherapie.

Diëtisten

De diëtiste geeft advies bij:

  • voedingsklachten of te verwachten voedingsproblemen
  • voedingsadvies op uw maat

Kinesitherapeuten

Op voorschrift van de arts kan een kinesist bij u langskomen voor bewegingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, of een andere behandeling.

AZ Turnhout biedt een uitgebreid revalidatieprogramma aan voor kankerpatiënten. Meer info vindt u in de brochure Energiek.