Wegenwerken rond het ziekenhuis

In 2018 vinden er veel wegenwerken plaats in Turnhout. Mogelijk bent u dus iets langer onderweg of moet u een omleiding volgen. We vragen om hiermee rekening te houden en iets vroeger te vertrekken voor uw afspraak. Onder de kaart vindt u een overzicht van de werken en de verwachte hinder.

 

E34: tussen Turnhout-West en Oud-Turnhout (maart – eind juni)

Vanaf maart begint het Agentschap voor Wegen en Verkeer aan een volgende fase van de vernieuwing van de E34 snelweg. De werfzone op de E34 bevindt zich tussen de op- en afrittencomplexen Turnhout-West (nr. 23) en Oud-Turnhout (nr. 25). De E34 blijft tijdens de werken steeds open in beide richtingen (op één weekend na richting Antwerpen), maar het verkeer houdt best rekening met hinder. In beide richtingen moet het verkeer over twee versmalde rijstroken rijden. Het op- en afrittencomplex Turnhout-Centrum (nr. 24), dat u neemt om campus Sint-Elisabeth te bereiken, is vanaf april afgesloten aan de kant waar er gewerkt wordt.

 

April - mei: De op- en afrit van het complex Turnhout-Centrum (nr. 24) langs de kant richting Antwerpen zijn afgesloten. Verkeer komende van Nederland richting Turnhout wordt omgeleid via de afrit Turnhout-West (nr. 23).

 

Mei - juni: De op- en afrit van het complex Turnhout-Centrum (nr. 24) langs de kant richting Nederland zijn gesloten. Verkeer komende van Antwerpen richting Turnhout wordt omgeleid via de afrit Turnhout-West (nr. 23).

 

Meer info: www.wegenenverkeer.be/turnhout

 

Werken E34

Heraanleg kruispunt Steenweg op Merksplas - Fonteinstraat (9 april - 30 mei)

Tijdens deze werken is de Steenweg op Merksplas volledig afgesloten ter hoogte van de Fonteinstraat. Al het verkeer (ook fietsers) moet een omleiding (aangeduid in groen op de kaart) via de ring volgen om campus Sint-Jozef te bereiken.

 

 

Steenweg op Merksplas - ter hoogte van het crematorium (datum onbekend)

Het crematorium bevindt zich op de Steenweg op Merksplas, ongeveer een kilometer voor onze campus Sint-Jozef. Tijdens deze werken legt Eandis nieuwe leidingen en wordt er een veilige oversteekplaats aangelegd van de bushalte naar het crematorium. Het verkeer moet beurtelings over 1 rijstrook rijden ter hoogte van de werken. Tijdelijke verkeerslichten regelen het verkeer. Hou rekening met een lichte vertraging aangezien de Steenweg op Merksplas een veelgebruikte weg is.

 

 

Heraanleg rijvakken binnenkant ring (augustus – september)

Tussen de Antwerpseweg (lichten aan Van Roey) en de Steenweg op Gierle (lichten aan Decathlon) zal de binnenkant van de ring worden vernieuwd. Het verkeer krijgt per rijrichting 1 rijvak aan de buitenkant van de ring. Hou rekening met een lichte vertraging.

Heraanleg rijvak Merksplas – Turnhout (september)

Het rijvak richting Turnhout krijgt een nieuwe gladde asfaltlaag van de rotonde in Merksplas tot aan café de Bosduif. Tijdens de werken is er slechts 1 rijvak beschikbaar (van Turnhout naar Merksplas). Verkeer dat van Merksplas naar Turnhout wil rijden moet een omleiding volgen. Deze komt uit aan café de Bosduif. Van daar kan je weer verder rijden op de Steenweg naar Merksplas. Van zodra de omleiding gekend is, vindt u deze hier terug.


 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook